Nova mobilna sejalnica K3 Combo na delu na deponiji

V januarju je bila v Slovenijo dobavljena nova mobilna sejalnica Combo. Za nakup te enote se je kupec odločil, ker je univerzalna za sejanje vseh vrst materialov. Lahko dela kot fina sejalnica: za sejanje drobljenega materiala, peskov, proda, zemlje, žaganja itd. Lahko pa dela pred primarnim drobilcem, kot je sejanje grobega materiala; miniran v kamnolomih (sejanje jalovine), izkopi, gradbeni odpadki, asfalt itd.

Trenutno dela na začasni deponiji, kjer seje moker in lepljiv pravkar izkopani material. Kljub izredno zahtevnemu materialu smo dosegli dobre rezultate, mreže se niso mašile.

Pravkar izkopani material se z bagerjem nalaga v bunker. Pod bunkerjem je členkasti dodajalec, ki ga transportira na sito. Vibracijsko sito je močne izvedbe. Na zgornji etaži je pletena mreža odprtine 35 x 35 mm, na spodnji etaži je harfa mreža 8 x 200 mm. Material sejemo na tri frakcije. Največja frakcija je prod +34 mm in gre na glavni trak močne izvedbe, ki ga nosi na deponijo. Srednja frakcija 8-34 mm je prod, spodnja frakcija 0-8 mm je zemlja. Obe ostali frakciji gresta na deponijo s transportnimi trakovi.