VISOKO RESONANČNE MREŽE ZA SEJANJE VLAŽNIH MATERIALOV

VISOKO RESONANČNE MREŽE ZA SEJANJE VLAŽNIH MATERIALOV

V Sloveniji se je v zadnjem letu na več mestih odlično pokazala uporaba posebnih, visoko resonančnih mrež, kanadskega proizvajalca Major.

Predvsem na dolenjskem imajo v kamnolomih vlažen dolomit, ki ima veliko naravne vlage. Tako je v slabem vremenu nemogoče sejati frakcije, saj se material takoj zalepi na pletene mreže.

V sodelovanju s podjetjem Major smo v najbolj zahtevnih razmerah vgradili specialne mreže, zaradi katerih dosegamo višjo kapaciteto in manj lepljenja materiala na mreže.

Mreže so razporejene vsaka zase in se ne dotikajo med sabo. Povezane so samo s poliuretanskimi trakovi, ki imajo izredno dolgo življenjsko dobo. Tako vsaka žica zase vibrira in doseže visoke vibracije. Mreže so narejene za vsako sito posebej, parametre lahko določimo izredno natančno, tako odprtino, kot debelino žice in pozicijo poliuretanskih trakov, ki nalegajo na vsako podporno prečko.

Primer sejanja dolenjskega dolomita na mobilni sejalnici:

Na 3 etažni mobilni sejalnici smo na spodnjo etažo namestili mrežo Flexmat ‘S’ za proizvodnjo 0-4 mm, in Flexmat ‘S’ za proizvodnjo 4-8 mm. V primerjavi s starimi mrežami se je kapaciteta izredno povečala in sedaj lahko sejejo tudi v bolj vlažnem vremenu.

Želite ponudbo za opremo?